top of page
Sjeldent Stilte Spørsmål
Ravi SariMan-2.jpg

Tina Tuft Skogheim

Hei Ravi! Jeg og venninnene mine har aktivt hørt på musikken din sammen, men det er en setning i låta di «Fram - Viru væra me mæ?» som vi har prøvd så hardt å forstå hva du sier. Når du synger «så legg dæ ned, på tallet 3, så skal de …» Hva er det du egentlig synger på slutten der?

Hei, Tina, og takk for hyggelig brev. jeg synger «… så skal de stramme mamelukkane gå ned.» Mamelukker er en slags halvlange, gammeldagse underbukser for damer. Så denne teksten ville vakt oppsikt og bestyrtelse i middelalderen. Med vennlig hilsen Ravi

Morten (30)

Hva betyr E-ore?

Ravi har spurt om dette på skoler over hele landet, og fått mange gode svar. Eple. Elg. Endre. Epilepsi. Elske. Edvard Eske. Og elefant.

Mina (8)

Hva er ravioli?

Ravioli er en type pasta der to lag med pastaflater legges over hverandre med fyll imellom.

Milly (10)

Hvem er Ravi Shankar?

Ravi Shankar er en av de mest kjente indiske musikerne. Han var en bengalsk-indisk sitarspiller og komponist av hisdustanimusikk – en av hovedformene innen indisk musikk.

Mona (12)

Har Ravi barn?

Ja. Ravi har barn.

Mads (14)

Hva betyr egentlig Ravi?

Ordet og navnet Ravi forbindes ofte med India. Det kan både være en indisk elv og en indisk gud. Norske Ravi var på ferie i Goa for mange år siden. Der ble han kjent med en taxisjåfør som het Ravi. Dette kan være en kortform for Ravindranath eller Ravinder.

Her kan du stille spørsmål

bottom of page